Adio, Floare-galbenă !

Adio, Floare-galbenă !
Anul publicării: 1968
Pagini: 284
Preț: 9,99  lei
Disponibilitate: stoc epuizat
stoc epuizat

DESCRIERE

Adio, Floare-galbenă ! - Cinghiz Aitmatov

În româneşte de Iuliu Vesper şi Nicolae Stoian

Volumul cuprinde două din scrierile remarcabilului prozator kirghiz Cinghiz Aitmatov
( n.1928) : nuvela de debut GEAMILIA - apreciată la vremea sa de Aragon drept una dintre cele mai frumoase poveşti de dragoste din literatura universală - şi ultimul său roman ADIO,FLOARE-GALBENĂ !

Naraţiunea de autentică tensiune dramatică reconstituie povestea a două vieţi - a unui om şi a calului său, buiestraşul Floare-galbenă. Pe fundalul unui scînteietor pisaj exotic, autorul dezvăluie coliziuni tulburătoare şi profund umane, afirmîndu-se o dată în plus ca un meditativ, care scrutează lumea cu ochii unui poet oriental, dublat de un lucid şi subtil analist.

AITMATOV, Cinghiz
Scriitor kirghiz. S-a nascut in 1928 in Sheker, Kirghistan. Tatal sau a fost arestat in 1937, fapt care a avut o mare influenta asupra scrierilor sale ulterioare. A urmat scoala doar sase ani, intrucat a fost nevoit sa munceasca pentru a-si sustine familia. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial a fost colector de taxe. A debutat cu un articol in ziarul "Soviet Kirghizia". Si-a castigat consacrarea scriitoriceasca o data cu romanul "Jamila, plopsorul meu cu basmaluta rosie" (1958). Tot in 1958 s-a alaturat conducerii ziarului "Literaturnti Kirghistan". A colaborat la cotidianul "Pravda" in calitate de corespondent pentru Asia Mica timp de cinci ani. A mai scris "Ogorul mamei" (roman, 1965), "Adio, Floare galbena!" (roman, 1966), "Corabia alba" (roman, 1970), "Cocorii timpurii" (roman, 1977), "O zi mai lunga decat veacul" (roman, trad. rom. 1983), "Esafodul" (roman, trad. rom., 2002). In 1963 a primit Premiul Lenin pentru volumul "Povestiri despre munti si stepe". A fost membru in conducerea mai multor organizatii si gazete literare din URSS, intre care "Nov?i Mir si Literaturnaia Gazeta".

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii

Edituri

Parteneri

ATTU Consulting & Training
Succes coaching
Bucatar maniac
Bookblog

Accesul clienţilor

Cărţi noi

Promoţii

Asistenţă online

asistenta Suntem deconectați
Created in 0.052 sec
loader
Caut in catalog...
loader