Ciuperci comestibile - agaricus şi pleurotus

Ciuperci comestibile - agaricus şi pleurotus
ISBN: 9738528925
Editura:
Anul publicării: 2001
Pagini: 128
Preț: 8,50  lei
Disponibilitate: stoc epuizat
stoc epuizat

DESCRIERE

Ciuperci comestibile - agaricus şi pleurotus - Ioana Tudor Lucrarea de fata se adreseaza in egala masura cultivatorilor amatori cat si celor experimentati, atat de la sat cat si de la oras. Din cuprinsul cartii " Ciuperci comestibile - agaricus si pleurotus ": Introducere > Valoarea alimentara a ciupercilor > Valoarea terapeutica a ciupercilor > De ce sunt atat de cautate ciupercile > Ce ciuperci se pot cultiva > In ce perioada a anului se pot cultiva ciupercile > Se pot cultiva ciupercile in asociere? Cap. 1: Cultura ciupercilor de balegar > Descrierea ciupercii albe, crem si bruna, Agaricus bisporus > Spatiul de cultura > Spatii existente - Pregatirea spatiilor de cultura - Amenajarea spatiului de cultura - Alte amenajari necesare locului de cultura > Spatii noi de cultura a ciupercilor > Pregatirea compostului > Materiale folosite la prepararea compostului > Calculul necesarului de compost > Tehnologia pregatirii compostului > Retete de compost si fazele tehnologice de pregatire > Aprecierea calitatii compostului > Alte sfaturi practice > Pregatirea compostului pentru ciuperca Agaricus edulis > Insamantarea ciupercilor Agaricus spp. > Norma de miceliu > Acoperirea straturilor insamantate > Principalele componente ale amestecului de acoperire > Retete de amestec de acoperire > Pregatirea amestecului si tehnica de acoperire > Lucrari de ingrijire a culturii de ciuperci si conditiile de microclimat recomandate > Dupa insamantat > Dupa acoperire > In perioada recoltarilor > Particularitatile microclimatului la ciuperca Agaricus edulis > Recoltatul Cap. 2: Cultura buretilor - Pleurotus spp > Importanta culturii > Buretele cornet > Pleurotus sajor-caju - Pastravul brun > Spatiul de cultura > Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca spatiul de cultura > Curatirea si dezinfectarea spatiului de cultura > Substratul de cultura > Substratul din materiale celulozice - Materii prime - Materii auxiliare - Amendamentele - Retete de substrat de cultura > Pregatirea substratului de baza - Maruntirea, zdrobirea sau macinarea - Omogenizarea - Imbibarea sau umectarea - Dezinfectarea termica - Scurgerea sau stoarcerea - Racirea materialului - Cantarirea materialului - Aprecierea calitatii substratului - Administrarea amendamentului si insamantatul - Repartizarea in recipienti > Tehnologia de cultura a buretilor pe puzderie de in si canepa > Tehnologia de cultura a buretilor pe deseuri din plante medicinale si aromatice > Insamantarea butucilor din diferite esente lemnoase > Alegerea materialului lemnos > Inocularea butucilor > Asezarea butucilor la incubat > Conditii de microclimat dupa insamantarea ciupercilor Pleurotus spp. > Incubarea miceliului > Maturarea miceliului > Socul termic > Asezarea brichetelor > Zidul de brichete > Stalpi de brichete > Recoltatul ciupercilor Pleutorus spp. > Alergii produse de bureti > Anomalii la carpoforii de Pleurotus ostreatus si prevenirea lor > Cultura buretilor in solarii > Situatii nefavorabile intr-o ciupercarie cu Pleurotus spp. Cap. 3: Alte ciuperci comestibile > Tehnologia de cultura a ciupercii Coprinus comatus (buretele cu peruca) > Descrierea ciupercii > Tehnologia de cultura > Tehnologia de cultura a ciupercii Stropharia rugoso-annullata (ciuperca de paie) > Descrierea ciupercii > Tehnologia de cultura - Pregatirea rasadnitei pentru cultura - Pregatirea spatiilor pentru cultura - Pregatirea materialului nutritiv pentru insamantare > Insamantarea > Lucrari de ningrijire dupa insamantat > Conditii de microclimat dupa insamantat > Acoperirea substratului impanzit > Recoltarea ciupercii > Alte specii de ciuperci comestibile > Lentiusedodes- ciuperca parfumata - Descrierea ciupercii - Tehnologia de cultura - Recoltarea > Tuber spp - trufe - Trufe comestibile-scurta prezentare - Modul de nutritie - Perioada de timp pana la fructificare - Alegerea si amenajarea terenului - Alegerea esentelor lemnoase trufiere - Insamantarea trufelor - Masuri de mentinere a conditiilor de mediu - Recoltarea trufelor - Rentabilitatea culturii trufelor > Pholiota nameko - Incadrarea ciupercii Pholiota nameko in sistematica vegetala - Prezentarea generala a ciuperci - Caracteristici de identificare - Avantajele cultivarii ciupercii Pholiota nameko - Tehnologia cultivarii > Boletus edulis- hrib sau manatarca > Polyporus squamosus- pastrav de nuc > Materialele necesare pentru infiintarea unei mici ciupercari pentru ciuperca de balegar > Materialele necesare la infiintarea unei ciupercarii pentru cultura buretilor > Intoxicatii produse de ciuperci din flora spontana > Explicarea unor cuvinte mai putin cunoscute, intalnite in lucrare

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii

Edituri

Parteneri

ATTU Consulting & Training
Succes coaching
Bucatar maniac
Bookblog

Accesul clienţilor

Cărţi noi

Promoţii

Asistenţă online

asistenta Suntem deconectați
Created in 0.095 sec
loader
Caut in catalog...
loader