Ciupercile. Cultura ciupercilor Agaricus si Pleurotus si ghidul ciupercilor din flora spontana

Ciupercile. Cultura ciupercilor Agaricus si Pleurotus si ghidul ciupercilor din flora spontana
ISBN: 9789731822174
Editura:
Anul publicării: 2008
Pagini: 224
Preț: 16,99  lei
Disponibilitate: in stoc

DESCRIERE

Ciupercile. Cultura ciupercilor Agaricus si Pleurotus si ghidul ciupercilor din flora spontana - autor Radu Mateescu Cartea „Ciupercile – cultura ciupercilor Agaricus şi Pleurotus” se adresează tuturor acelora care vor să înceapă cultura acestor două tipuri de ciuperci: Agaricus (şampinioane) şi Pleurotus (bureţi). De asemenea cartea mai conţine o scurtă descriere şi fotografia color a 96 de ciuperci din flora spontană de la noi. Cuprinsul cărţii „Ciupercile. Cultura ciupercilor agaricus si pleurotus si ghidul ciupercilor din flora spontana": * Generalităţi * Ciupercile Agaricus o Ciupercile comestibile pe care le putem cultiva o Construcţii de ciupercării în gospodăria personală o Pregătirea localului pentru cultură o Factorul termic în spaţiul de cultură o Ventilaţia în spaţiul de cultură o Asigurarea încălzirii tehnice şi a celei de pasteurizare în spaţiul de cultură o Perioadele când pot fi folosite diferite spaţii de cultură o Situaţii nefavorabile care trebuie evitate la alegerea spaţiului de cultură o Pregătirea spaţiului de cultură pentru un nou ciclu o Substratul de cultură pentru ciuperca Agaricus Bisporus o Calitatea materiei prime din substratul pentru cultura ciupercilor o Substratul clasic o Substratul mixt o Substratul sintetic o Pasteurizarea naturală o Calitatea substratului nutritiv la sfârşitul compostării o Situaţii nefavorabile care trebuie evitate la compostare o Aşezarea substratului nutritiv în cultura clasică o Aşezarea substratului nutritiv în cultura intensivă o Pasteurizarea dirijată a compostului o Situaţii nefavorabile care trebuie evitate la pasteurizare o Calităţile substratului după pasteurizare o Miceliu de ciuperci o Procurarea miceliului o Metode de însămânţare în diferite sisteme de cultură o Perioada executării însămânţării o Situaţii nefavorabile care trebuie evitate la însămânţarea miceliului o Perioade de împânzire a miceliului în substrat o Acoperirea substratului nutritiv împânzit o Caracteristicile amestecului de acoperire o Componentele amestecului de acoperire o Pregătirea amestecului de acoperire o Situaţii nefavorabile care trebuie evitate la pregătirea amestecului de acoperire o Situaţii nefavorabile care trebuie evitate la acoperire o Lucrări necesare după acoperire o Apariţia primordiilor şi a butonilor de fructificare o Momentul şi tehnica recoltării o Producţia de ciuperci o Lucrări necesare în perioada recoltării o Sfârşitul unui ciclu de cultură o Cultura ciupercilor Agaricus Bisporus în sere o Cultura ciupercilor Agaricus Bisporus în depozite frigorifice o Unde pot fi cultivate ciupercile albe, termofile, Agaricus Edulis o Condiţii de microclimat şi pregătirea substratului nutritiv pentru ciuperca termofilă o Aşezarea substratului nutritiv şi însămânţarea ciupercii termofile o Împânzirea miceliului la ciuperca termofilă o Recoltarea şi desfăşurarea producţiei ciupercii termofile * Ciupercile Pleurotus o Avantajele culturii ciupercii Pleurotus o Ce este ciuperca Pleurotus o Specii de tulpini de Pleurotus cultivate la noi o Fazele fenologice la ciuperca Pleurotus o Etapele tehnologice în zona de pregătire în cultura ciupercii Pleurotus o Etapele tehnologice din zona de cultură, zona de incubare o Zona de fructificare o Cultura ciupercilor Pleurotus în cantoanele silvice o Cultura ciupercilor Pleurotus în grajduri dezafectate o Cultura ciupercilor Pleurotus în solarii o Cultura ciupercilor Pleurotus pe lemn o Factori ecologici în cultura ciupercii Pleurotus o Substratul de cultură – amestecul celulozic: reţete de amestec o Bolile, dăunătorii şi anomaliile ciupercii Pleurotus o Situaţii nefavorabile în desfăşurarea culturii ciupercii Pleurotus o Fluxul tehnologic * Anexă: cele mai raspândite ciuperci din flora spontană (scurtă descriere şi foto color)

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii

Edituri

Parteneri

ATTU Consulting & Training
Succes coaching
Bucatar maniac
Bookblog
Created in 0.103 sec
loader
Caut in catalog...
loader