Creşterea porcinelor în fermele mici ( fermele familiale ) conform cerinţelor Uniunii Europene

Creşterea porcinelor în fermele mici ( fermele familiale ) conform cerinţelor Uniunii Europene
ISBN: 9738625718
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 157
Categoria: Zootehnie
Preț: 14,99  lei
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Creşterea porcinelor în fermele mici ( fermele familiale ) conform cerinţelor Uniunii Europene Autor: Dr. ing. Nicolae Zeneci Cuprinsul cartii: Introducere... 5 Capitolul 1: Importanta cresterii porcinelor... 7 Capitolul 2: Rasele de porcine si utilizarea lor in reproducerea porcinelor pentru sacrificare... 13 2. 1. Generalitati... 13 2. 2. Caracteristicile principalelor rase de porcine din romania... 14 2. 3. Selectia si incrucisarea la porcine... 24 2. 3. 1. Selectia la porcine... 24 2. 3. 2. Incrucisarea la porcine... 26 2. 3. 3. Hibrizi realizati si verificati in Romania... 34 Capitolul 3: Notiuni tehnologice in cresterea porcinelor.. 39 3. 1. Tehnologia de crestere... 39 3. 2. Adaposturile pentru porcine... 43 Capitolul 4: Pregatirea scroafelor pentru reproductie si monta... 51; 4. 1. Maturitatea sexuala si pregatirea scroafelor pentru monta... 53 4. 2. Pregatirea scroafelor pentru monta... 53 4. 3. Monta la scroafe... 55 Capitolul 5: Intretinerea si hranirea vierilor de reproducite... 62 5. 1. Hranirea vierilor de reproductie... 62 5. 2. Intretinerea vierilor de reproductie... 65 5. 3. Exploatarea vierilor de reproducite... 66 Capitolul 6: Intretinerea scroafelor gestante... 68 Capitolul 7: Pregatirea scroafelor in vederea fatarii... 76 7. 1. Fatarea scroafelor si primele ingrijiri date... 77 Capitolul 8: Ingrijirea purceilor si a scroafelor de la fatare pana la intarcare... 83 8. 1. Hranirea purceilor pana la intarcare... 84 8. 2. Ingrijirea si hranirea scroafelor care alapteaza... 86 Capitolul 9: Intarcarea purceilor... 89 Capitolul 10: Intretinerea si hranirea purceilor intarcati... 91 Capitolul 11: Ingrasarea porcilor... 97 Capitolul 12: Ingrasarea timpurie pentru carne.. 102 Capitolul 13: Ingrasarea pentru carne si grasime... 112 Capitolul 14: Unele particularitati in furajarea porcinelor... 118 Capitolul 15: Valorificarea productiei la porcine... 124 15. 1. Livrarea in viu... 124 15. 2. Livrarea in carcasa... 125 15. 3. Livrarea animalelor vii pentru alte unitati... 127 15. 4. Carnea de porc prezentare comerciala... 128 15. 5. Aprecierea calitatii carcaselor si carnii de porc destinata comercializarii si consumului... 130 Capitolul 16: Masuri sanitare-veterinare in fermele mici de porcine... 134 Capitolul 17: Transportul porcinelor... 139 Capitolul 18: Eficienta economica in cresterea porcinelor... 143 Capitolul 19: Cerintele minime pentru protectie si perfomantele la porcine, conditie pentru aderarea la Uniunea Europeana... 146 19. 1. Cerintele minime pentru protectia suinelor... 147 19. 2. Cerintele de performanta... 149 Capitolul 20: Norme de protectia muncii si a mediului in fermele mici de porcine... 152 Bibliografie... 155

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii

Edituri

Accesul clienţilor

Asistenţă online

asistenta Suntem deconectați
Created in 0.111 sec
loader
Caut in catalog...
loader