Cultura ciupercilor pentru începători

Cultura ciupercilor pentru începători
ISBN: 9786068153155
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 254
Preț: 22,95  lei
Disponibilitate: stoc epuizat
stoc epuizat

DESCRIERE

Structurată pe parcursul a 15 capitole, lucrarea de fata reprezintă un adevărat manual de cultivare a ciupercilor care nu trebuie să lipsească din biblioteca niciunui cultivator din România. Lucrarea prezintă, pe înţelesul tuturor, tehnologiile de cultivare pentru cinci specii de ciuperci comestibile: Champignon (Agaricus), Ciuperca termofilă, Ciuperca lui Dumnezeu, Pleurotus si Ciuperca parfumată.

Cuprinsul cartii " Cultura ciupercilor pentru incepatori":

CAPITOLUL 1. SCURT ISTORIC



CAPITOLUL 2. CIUPERCILE - PRIETEN ŞI DUŞMAN



CAPITOLUL 3. CIUPERCILE ALIMENT ŞI MEDICAMENT



CAPITOLUL 4. RECOMANDĂRI PRIVIND CONSUMUL UNOR SPECII DE CIUPERCI



CAPITOLUL 5. RECOMANDĂRI PRIVIND CULTIVAREA



CAPITOLUL 6. CE SUNT CIUPERCILE?



CAPITOLUL 7. NUTRIŢIA LA CIUPERCI



CAPITOLUL 8. AGARICUS SPP., SCURTĂ PREZENTARE



CAPITOLUL 9. SISTEMUL DE CULTURĂ CLASIC LA CHAMPIGNON

9.1. Spaţii de cultură şi amenajarea acestora

9.2. Igienizarea spaţiului de cultură

9.3. Alte amenajări ale spaţiilor de cultură

9.4. Compostul în sistem clasic, componente

9.5. Spaţii de compostare

9.6. Tehnologia pregătirii compostului în sistem clasic

9.7. Introducerea compostului în ciupercărie

9.8. Însămânţarea în cultură clasică

9.9. Condiţii de microclimat după însămânţare

9.10. Amestecul de acoperire şi acoperirea

9.11. Lucrări de întreţinere după acoperire şi condiţiile de microclimat

9.12. Recoltarea şi randamentul în sistem classic

9.13. Cultura ciupercilor în spaţii deschise-neprotejate

9.13.1. Agaricus bisporus

9.13.2. Cultura ciupercilor Pleurotus ostreatus



CAPITOLUL 10. TEHNOLOGIA CULTURII CIUPERCII TERMOFILE AGARICUS BITORQUIS, ÎN SISTEM CLASIC



CAPITOLUL 11. AGARICUS BRASILIENSIS SAU AGARICUS BLAZEI, CIUPERCA LUI DUMNEZEU

11.1. Caracterizarea morfologică

11.2. Condiţii de creştere

11.3. Pregătirea compostului

11.4. Valoarea medicinală



CAPITOLUL 12. CULTURA CIUPERCILOR PLEUROTUS SPP. îN SISTEM CLASIC

12.1. Specii ce se cultivă în România

12.2. Valoarea alimentară a bureţilor

12.3. Tehnologia în sistem clasic

12.4. Spaţiul de cultură

12.5. Amenajarea spaţiului de cultură

12.6. Amplasarea stelajelor

12.7. Dezinfecţia spaţiului de cultură

12.8. Substratul de cultură

12.9. Pregătirea substratului

12.10. Dezinfecţia termică a substratului

12.11. Dezinfecţia termică a materialelor proteice

12.12. Calitatea substratului

12.13. Însămânţarea ciupercilor Pleurotus spp.

12.14. Aşezarea sacilor la incubare

12.15. Fazele desfăşurării incubării

12.16. Inducţia fructificării

12.17. Fructificarea şi dirijarea microclimatului

12.18. Recoltarea ciupercilor

12.19. Randamentul obţinut şi eficienţa economică



CAPITOLUL 13. TEHNOLOGIA DE CULTURĂ PE SUBSTRAT LIGNICOL

13.1. Substratul de cultură

13.2. Dezinfecţia substratului



CAPITOLUL 14. TEHNOLOGIA PE BUTUCI DE LEMN

14.1. Alegerea materialului lemons

14.2. Inocularea butucilor

14.3. Aşezarea butucilor la incubat



CAPITOLUL 15. LENTINUS EDODES, SHIITAKE, CIUPERCA PARFUMATĂ

15.1. Prezentarea speciei

15.2. Tehnologia de cultură pe butuci de lemn

15.3. Alegerea lemnului

15.4. Inocularea

15.5. Incubarea sau împânzirea miceliului în lemnul butucilor

15.6. Tehnologia de cultură pe substrat legnicol-rumeguş

15.7. Efectul medicinal al ciupercilor Lentinus edodes



LISTA DE FIGURI



BIBLIOGRAFIE

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Cultivarea ciupercilor

Categorii

Edituri

Parteneri

ATTU Consulting & Training
Succes coaching
Bucatar maniac
Bookblog
Created in 0.088 sec
loader
Caut in catalog...
loader