Cultura rădăcinoaselor

Cultura rădăcinoaselor
ISBN: 9786066490191
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 108
Categoria: Legumicultura
Preț: 9,50  lei
Disponibilitate: stoc epuizat
stoc epuizat

DESCRIERE

Cultura radacinoaselor - Uleanu Florina, Victor Popescu …din aceasta grupa fac parte multe plante legumicole cu agrotehnica asemanatoare, incadrate in mai multe familii botanice: Fam. Umbelliferae: morcovul, patrunjelul, pastarnacul, telina Fam. Chenopodiaceae: sfecla rosie Fam. Cruciferae: ridichile, napul comestibil Fam. Asteraceae: scortonera si barba caprei Fam. Malvaceae: batat …plantele din aceasta grupă preferă climatul răcoros şi umed, de aceea sunt răspândite până la 1000-1500 m altitudine şi pana la 70 grade latitudine. In afara de rădăcini, de la pătrunjel, sfeclă şi ţelină se consuma si frunzele. Tehnologiile lor sunt simple, culturile înfiinţandu-se prin semanare directă cu excepţia ţelinei. Culturile în ogor propriu se seamănă în prima epocă. Culturile se înfiinţează primăvara, iar unele dintre ele (pătrunjel, păstârnac) pot fi înfiinţate chiar din toamnă, având cerinţe scăzute faţă de temperatură; Nu suportă îngrăşăminte organice nedescompuse aplicate in anul culturii, cu excepţia ţelinei şi batatului. Rădăcinoasele se păstrează bine în timpul iernii, cu excepţia ridichilor de lună, de vară şi a batatului. Cu excepţia ridichilor de lună, sunt plante bienale, care în primul an formează o rozetă de frunze şi rădăcina îngroşată, iar în anul al doilea, tulpina floriferă, flori, fructe şi seminţe. Necesită un sol bine pregătit, bogat în substanţe nutritive, curat de buruieni, deoarece seminţele sunt mici şi culturile au o densitate mare... CUPRINS: LEGUMELE PENTRU RĂDĂCINI I. MORCOVUL Originea şi aria de răspândire Importanţa alimentară şi economică Recomandări terapeutice Particularităţi botanice şi biologice în relaţie cu tehnologia Exigenţe ecologice Soiuri Tehnologia culturii Producerea seminţelor 2. PĂTRUNJELUL PENTRU RĂDĂCINI Originea şi aria de răspândire Importanţa alimentară şi economică Recomandări terapeutice | Particularităţi botanice şi biologice în relaţie cu tehnologia Exigenţe ecologice Soiuri Tehnologia culturii 3. PÂSTÂRNACUL. Originea şi aria de raspândire Importanţa alimentară şi economică Recomandări terapeutice Particularităţi botanice şi biologice în relaţie cu tehnologia Exigenţe ecologice Soiuri Tehnologia culturii Producerea seminţelor 4. ŢELINA PENTRU RĂDĂCINI Originea şi aria de răspândire Importanţa alimentară şi economică Recomandări terapeutice Particularităţi botanice şi biologice în relaţie cu tehnologia Exigenţe ecologice Soiuri Tehnologia culturii Producerea seminţelor 5. SFECLA ROŞIE Originea şi aria de răspândire Importanţa alimentară şi economică Recomandări terapeutice Particularităţi botanice şi biologice în relaţie cu tehnologia Exigente ecologice Soiuri Tehnologia culturii Producerea seminţelor 6. RIDICHIILE Originea şi aria de răspândire Importanţa alimentară şi economică Recomandări terapeutice Particularităţi botanice şi biologice în relaţie cu tehnologia Exigenţe ecologice Soiuri Tehnologia culturii Producerea seminţelor 7. SCORŢONERA Originea şi aria de răspândire Importanţa alimentară şi economică Particularităţi botanice şi biologice în relaţie cu tehnologia Exigenţe ecologice Tehnologia culturii 8. BATATUL Origine şi răspândire Importanţa alimentară şi economică Particularităţi botanice şi biologice în relaţie cu tehnologia Exigenţe ecologice Soiuri Tehnologia culturii 9. BARBA CAPREI 10. BROJBA Origine şi raspândire Importanţa culturii Particularităţi botanice Exigenţe ecologice Soiuri Tehnologia de cultură 11. NAPUL COMESTIBIL Origine şi răspândire Importanţa culturii Recomandări terapeutice Caractere botanice şi biologice Exigenţe ecologice Tehnologia culturii Producerea seminţelor 12. HREANUL Origine şi arie de răspîndire Importanţă alimentară şi economică Recomandări terapeutice Particularităţi botanice şi biologia în relatie cu tehnologia Exigenţe ecologice Soiuri cultivate Tehnologia culturii hreanului Bibliografie

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii

Edituri

Parteneri

ATTU Consulting & Training
Succes coaching
Bucatar maniac
Bookblog
Created in 0.073 sec
loader
Caut in catalog...
loader