Istoria vinului

Istoria vinului
ISBN: 978-973-611-702-2
Anul publicării: 2010
Pagini: 164
Categoria: Viticultura
Preț: 15,95  lei
Disponibilitate: in stoc

DESCRIERE

"O incursiune in istoria vinului reprezinta de fapt o incursiune in istoria civilizatiilor, vinul fiind acel element care unifica toate epocile si pe baza caruia putem trasa o istorie a mentalitatilor si a imaginarului colectiv. Il gasim astfel prezent in civilizatiile pagane, dar si in cea crestina, in care, dupa cum se stie, reprezinta elementul fara de care taina Euharistiei n­ar putea avea loc. Este deci elementul care ne leaga de transcendent prin excelenta, marturie fiind, in plus, atat numeroasele sarbatori ale vinului, cat si cultul unor sfinti ocrotitori ai viticultorilor. Mai este, de asemeni, elementul cu ajutorul caruia putem masura gradul de atasament fata de traditie, fata de o anume "art de vivre" astfel, acolo unde apare, vinul unifica nu doar epocile si civilizatiile, dar si spiritele. El ritmeaza existenta noastra, procesul metamorfozei tacute a boabelor de strugure in elixirul nobil facandu­ne sa luam aminte la propria transformare launtrica"

Din cuprins:
◊ "Vinul" inainte sa fie vin
◊ Vinul si civilizatia sa (O bautura mitica, La originea civilizatiilor, Civilizatia vinului, Din Olimp la Napa Valley)
◊ Vinul si sfintii sai (O bautura sfintita; Sfintii ocrotitori ai viticultorilor; Sfantul Bachus; Sfantul Vincentiu)
◊ Vinul si sarbatorile sale (O bautura "festiva"; De la Dionisiile a la francaise la Serbarile vinului "Beaujolais Nouveau"; Sarbatorile culesului viilor si carnavalurile viticole; Confreriile vinului si sarbatorile bahice)
◊ Vinul si consumul sau (O bautura istorica; De la amfora la sticla; Ambalajul si continutul, De la vinul "aliment" la vinul "de agrement")
◊ "Vinul" care a urmat vinului

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii

Edituri

Parteneri

ATTU Consulting & Training
Succes coaching
Bucatar maniac
Bookblog

Accesul clienţilor

Cărţi noi

Promoţii

Asistenţă online

asistenta Suntem deconectați
Created in 0.047 sec
loader
Caut in catalog...
loader