Jocul lui Ender

Jocul lui Ender
Editura:
Anul publicării: 2013
Ediția: a III-a
Pagini: 345
Format: cartonat
Categoria: SCIENCE FICTION
Preț: 59,90  lei
Disponibilitate: stoc epuizat
stoc epuizat

DESCRIERE

Prezentare de carte Orson Scott Card - Jocul lui Ender (hardcover)

„Jocul… este uimitor, personajele sunt memorabile, iar extratereștrii – o adevarată provocare pentru umanitate.“

Locus

„Carte de o forţă extraordinară, Jocul lui Ender este unul dintre cele mai bune romane ale genului din toate timpurile.“

SF Reviews

Extratereștrii au atacat Pământul și aproape au distrus specia umană. Pentru a se asigura că oamenii vor câștiga următoarea înfruntare, cea decisivă, guvernul terestru a creat in vitro genii pe care le antrenează intensiv în arta militară.

Instrucţia constă, nicio surpriză, din „jocuri“ de război. Ender Wiggin, un geniu printre genii, câștigă într-un timp record toate „jocurile“ și pare eroul care va salva planeta. Dar va reuși să stabilească graniţa dintre real și virtual și să înţeleagă importanţa ei crucială ?

Orson Scott Card

Biografie

Orson Scott Card este singurul autor de science fiction care a primit in doi ani consecutivi premiile Hugo si Nebula, cele mai importante distinctii ale genului SF. Orson Scott Card a fost onorat cu aceste distinctii pentru romanul Jocul lui Ender si continuarea acestuia, Vorbitor in numele mortilor.


Orson Scott Card (n. 1951, Washington) descinde din primii mormoni americani si a fost misionar in Brazilia pentru Biserica lui Iisus Hristos a Sfintilor din Zilele din Urma. Si-a inceput cariera literara ca poet, apoi a fost atras de dramaturgie si a adaptat opere literare pentru teatrul radiofonic. Mai tarziu, a scris el insusi piese originale. A devenit scriitor liber profesionist dupa ce a semnat primele contracte pentru doua romane SF.

Dupa ce si-a infiintat propria companie teatrala, Orson Scott Card a lucrat in calitate de corector, apoi de redactor in editura BYU Press.

Orson Scott Card a castigat numeroase premii, dintre care cele mai importante sunt Premiile Hugo (Jocul lui Ender, Vorbitor in numele mortilor, Eye for Eye, How to Write Science Fiction and Fantasy), Premiul Nebula (Jocul lui Ender, Vorbitor in numele mortilor) sau Premiul Locus (Seventh Son, Red Prophet, Lost Boys, Maps in a Mirror: The Short Fiction of Orson Scott Card, Alvin Journeyman, Vorbitor in numele mortilor).

De asemenea, in 1978 a castigat Premiul John W. Campbell pentru cel mai bun tanar autor.

In prezent, Orson Scott Card lucreaza la scenariul unui film inspirat de Jocul lui Ender.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii

Edituri

Parteneri

ATTU Consulting & Training
Succes coaching
Bucatar maniac
Bookblog

Accesul clienţilor

Cărţi noi

Promoţii

Asistenţă online

asistenta Suntem deconectați
Created in 0.061 sec
loader
Caut in catalog...
loader