Lista lui Schindler ( Premiul BOOKER PRIZE )

Lista lui Schindler  ( Premiul BOOKER PRIZE )
ISBN: 9739154298
Editura:
Anul publicării: 1995
Pagini: 544
Preț: 24,99  lei
Disponibilitate: stoc epuizat
stoc epuizat

DESCRIERE

Lista lui Schindler - Thomas Keneally

Lista lui Schindler. Un roman distins cu premiul Booker Prize.

In umbra lagarului de concentrare Auschwitz, un industrias german, Oskar Schindler, arian pur-sange, si-a riscat viata pentru a salva de la moarte un numar insemnat de evrei, condamnati la exterminare in lagarele naziste

Oskar Schindler era un om cu mari calitati, dar si cu o multime de defecte. Nascut într-o familie de pescari, jucator patimas, a facut avere în urma invaziei Germaniei în Polonia.

Ca multi oameni de afaceri, s-a alaturat partidului nazist pentru a încheia contracte profitabile, dar nu era pasionat de politica. Singurul lucru în care credea cu adevarat era sa se bucure din plin de viata.

La început, constiinta i-a dat batai de cap. Preluând o fabrica confiscata în Cracovia, a facut repede avere mituind, încheind afaceri ilegale si exploatând munca muncitorilor evrei pe care nu-i platea.

Încetul cu încetul, Oskar începe sa fie captat de evenimentele coplesitoare care-l înconjurau. Pe masura ce Holocaustul cuprindea Europa, acest odata înflacarat sustinator al ofiterilor nazisti a fost gata sa riste totul pentru a proteja si salva mai mult de 1100 evrei ce lucrau în fabrica lui.

Când si de ce compasiunea pentru muncitorii sai a ajuns mai presus de propriile sale interese?

Probabil ca doar Oskar Schindler ar fi putut raspunde daca ar mai fost astazi în viata. Esenta acestei povesti este ca oricine poate aduce o schimbare chiar împotriva sortii.
Booklist

Actiunea romanului scris de Thomas Keneally, lucrare distinsa cu prestigiosul Booker Prize, este povestea omului pe care razboiul l-a transformat intr-un inger al milei.
In conul de umbra al lagarului de concentrare Auschwitz, un boem industrias german, Oskar Schindler, arian pur-sange, si-a riscat viata pentru a salva de la moarte un numar insemnat de evrei, condamnati la exterminare in lagarele naziste. Prin actiunea sa curajoasa si-a castigat dreptul de a fi considerat legenda vie a evreilor din Cracovia aflata sub ocupatie germana. O carte de neuitat, extraordinara prin faptul ca relateaza fapte reale.
The Observer

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii

Edituri

Parteneri

ATTU Consulting & Training
Succes coaching
Bucatar maniac
Bookblog

Accesul clienţilor

Cărţi noi

Promoţii

Asistenţă online

asistenta Suntem deconectați
Created in 0.053 sec
loader
Caut in catalog...
loader