Producerea băuturilor alcoolice tradiţionale în Ţara Pălincii

Producerea băuturilor alcoolice tradiţionale în Ţara Pălincii
ISBN: 9789734008186
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 408
Categoria: Viticultura
Preț: 39,95  lei
Disponibilitate: stoc epuizat
stoc epuizat

DESCRIERE

Producera bauturilor alcoolice traditionale in Tara Palincii.

Descriere:
Zona de nord-vest a Transilvaniei, care cuprinde judetele Maramures, Satu Mare, Salaj, Bistrita-Nasaud, Bihor si Cluj, poarta numele de Tara Palincii si este zona in care se produce o bautura traditionala din fructe, cu taria de 50% vol. Alcool, unica in felul ei, numita palinca (tuica ). Aici pomii gasesc conditii pedoclimatice deosebite pentru crestere si acumularea in fructe a unor cantitati insemnate de glucide si arome care-si pun amprenta pe bauturile care rezulta in urma fermentarii si distilarii.
Lucrarea are 23 de capitole dintre care mentionam:
Sortimente de bauturi traditionale din Tara Palincii;
Materia prima pentru palinca si bauturile traditionale;
Tehnologia traditionala de preparare a palincii si a rachiurilor traditionale;
Distilarea borhoturilor;
Maturarea si invechirea palincii;
Imbutelierea palincii si a rachiurilor traditionale;
Calificarea in meseria de„Distilator de palinca si rachiuri traditionale”;
Legi si acte normative;
Palinca si sanatatea;
Asociatiile producatorilor de palinca din nord-vestul tarii.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii

Edituri

Parteneri

ATTU Consulting & Training
Succes coaching
Bucatar maniac
Bookblog
Created in 0.041 sec
loader
Caut in catalog...
loader