Vinul de la strugure în pahar

Vinul de la strugure în pahar
ISBN: 9786068527987
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 168
Categoria: Viticultura
Preț: 75,00  lei
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Vinul - de la strugure în pahar - Jens Priewe Tot ce trebuie să ştim despre vin Povestea vinului oferă o imagine completă a istoriei acestei milenare plante - viţa-de-vie - şi a darului ei de preţ, vinul. Practic, istoria vinului se confundă cu însăşi istoria umanităţii. Această licoare miraculoasă a câştigat o popularitate uriaşă în ultimele două decenii, şi asta datorită calităţilor sale mereu îmbunătăţite. Prezenta carte îi oferă cititorului informaţii detaliate despre tipurile de viţă-de-vie, despre soiurile de struguri şi perioadele lor de coacere, despre podgorie şi munca în cadrul acesteia, cu tot ce implică ea. Un capitol aparte este dedicat tehnologiei de fabricare a vinului şi celor mai apreciate sortimente de vinuri, un altul particularităţilor celor mai importante zone viticole ale lumii. Fiind un produs sensibil, manevrarea vinului se face cu delicateţe: de la calitatea dopului şi a tirbuşonului la turnarea într-un anumit pahar, de la temperatura ideală la care se bea vinul până la depozitarea lui, dar şi prezentarea defectelor care pot apărea, totul este tratat în detaliu. Vinul - de la strugure în pahar - Tot ce trebuie să ştim despre vin va trezi, cu siguranţă, atât interesul gurmandului cât şi al specialistului enolog, care se vor convinge, lecturând această carte, cât de mult îi datorează vinului civilizaţia umană. Cuprins: Cuvânt înainte Primul contact Neajutorat în faţa raftului: ce ne spun eticheta, preţul, provenienţa şi ambalajul Eticheta • Vinul şi preţul • Vinul şi alcoolul • Calitatea vinului • Vinul bag-in-box • Vinul din supermarket • Degustarea vinului Cunoştinţe generale Ce trebuie sa ştim pentru a putea exprima o opinie avizată: noţiuni importante legate de vin, date istorice şi definiţii Componentele vinului • Scurtă istorie a vinului • Centura mondială a viţei-de-vie • Denumirile de origine • Cunoştinţe despre vin Ampelografia Biologia unei plante neobişnuite: tipuri de viţă-de-vie, butucul de viţă, morfologia strugurelui Viţa-de-vie • Soiuri de struguri roşii • Soiuri de struguri albi • Boabele • Taninul • Gradul de coacere a strugurilor Podgoria „Mama” calităţii: podgoria şi lucrările specifice Solul • Plantarea • Tăierea viţei-de-vie • Anul în vie• Culesul strugurilor • Cultura biologică Lucrul în cramă Oameni, butoaie şi tradiţii: cum se transformă sucul în vin Producerea vinului roşu • Producerea vinului alb • Cunoştinţe despre butoaie • Noi tehnici enologice • Şampania • Sekt, Spumante, Prosecco & Co. • Vinuri dulci • Vinul de Porto • Vinul de Xeres Ţări viticole Despre punctele forte, punctele slabe şi particularităţile celor mai importante zone viticole Franţa • Italia • Spania • România • Germania • Austria • Elveţia • Portugalia • Ungaria • Grecia • Slovenia • Croaţia • Africa de Sud • California • Chile • Argentina • Australia • Noua Zeelandă • Luxemburg şi Estul Europei Cunoştinţe practice despre vin Despre manevrarea unui produs sensibil Calitatea dopului de plută • Dispozitive alternative de închidere a vinului • Capsula • Tirbuşonul • Paharele pentru vin • Temperatura la care se bea vinul • Servirea • Depozitarea vinului • Îmbătrânirea vinului • Decantarea • Accesoriile • Bule şi tartru •Defecte ale vinului Simţurile folosite la savurarea vinului Mirosul, gustul şi cum vorbim despre ele: de la gurmand la specialistul în vinuri Mirosul • Gustul • Aromele vinului • Vinul şi evaluarea sa • Legende ale vinului Glosar

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii

Edituri

Parteneri

ATTU Consulting & Training
Succes coaching
Bucatar maniac
Bookblog
Created in 0.073 sec
loader
Caut in catalog...
loader