Viticultură

Autor: Liviu Coriolan Dejeu
ISBN: 9789734008421
Editura: CERES
Anul publicării: 2010
Pagini: 480
Categoria: Viticultura
Preț: 42,99 lei
Disponibilitate: stoc epuizat
stoc epuizat
DESCRIERE
Din cuprinsul cărţii *Viticultură* de Liviu Coriolan Dejeu :
- Capitolul 1. Notiuni introductive
- Capitolul 2. Sistematica genului VITIS
+ Capitolul 3. Morfologia si anatomia vitei-de-vie
- Capitolul 4. Particularitati fiziologice ale vitei de vie
- Capitolul 5. Ciclul biologic al vitei de vie
- Capitolul 6. Ecologia vitei de vie
- Capitolul 7. Producerea materialului saditor viticol
- Capitolul 8. Infiintarea plantatiilor de vii roditoare
- Sisteme de cultură a viţei de vie
- Tipuri de plantaţii pomicole
- Alegerea terenului pentru înfiinţarea plantaţiilor viticole
- Proiectarea şi executarea lucrărilor hidroameliorative
- Organizarea terenului
- Amenajarea terenului
- Pregătirea terenului în vederea plantării
- Alegerea şi amplasarea portaltoilor şi a soiurilor de viţă roditoare
- Alegerea portaltoilor
- Alegea şi amplasarea soiurilor roditoare
- Stabilirea distanţelor de plantare
- Plantarea viţei de vie
- Capitolul 9. Lucrari agrofitotehnice aplicate in plantatiile tinere de vita roditoare
- Lucrările de întreţinere din anul I de la plantare
- Lucrările de întreţinere din anul al II-lea
- Lucrările de întreţinere din anul al III+lea de la plantare
- Folosirea culturilor intercalate de legume în plantaţiile tinere de vii
- Capitolul 10. Agrotehnica aplicata in plantatiile de vita-de-vie intrate pe rod
- Tăierea viţei de vie
- Scopul tăierilor în uscat
- Principiile teoretice care stau la baza tăierilor
- Sistemele de tăiere, formele de conducere şi tipurile de tăiere practicate în viticultură
- Clasificarea tăierilor în uscat
- Tăierea de formare
- Stabilirea încărcăturii de ochi lăsate la tăiere
- Tăierea de rodire
- Tăierea mecanizată a viţei de vie
- Tăierea de regenerare
- Tăierea hibrizilor direct producători şi a soiurilor *rezistente*
- Tăierile aplicate în plantaţiile afectate de accidente climatice
- Tăieri tradiţionale practicate în podgoriile României
- Forme artistice de cultură a viţei de vie
- Reguli de care se ţine seama la tăiere
- Unelte folosite la tăiere
- Scoaterea lemnului căzut la tăiere
- Copcitul
- Dirijarea coardelor de rod, palisarea tulpinilor şi a cordoanelor
- Lucrări şi operaţii în verde
- Lucrările solului în vii
- Folosirea erbicidelor în plantaţiile viticole
- Aplicarea îngrăşămintelor în plantaţiile viticole
- Sisteme de întreţinere a solului în plantaţiile viticole
- Irigarea plantaţiilor viticole
- Combaterea bolilor şi dăunătorilor la viţa de vie
- Capitolul 11. Recoltarea strugurilor
- Anexa 1. Lista soiurilor roditoare admise pentru producerea vinurilor cu denumire de origine controlată (DOC) în România
- Anexa 2. Erbicidele folosite în România
- Anexa 3. Simptomele carenţelor de nutriţie la viţa de vie
- Capitolul 1. Notiuni introductive
- Capitolul 2. Sistematica genului VITIS
+ Capitolul 3. Morfologia si anatomia vitei-de-vie
- Capitolul 4. Particularitati fiziologice ale vitei de vie
- Capitolul 5. Ciclul biologic al vitei de vie
- Capitolul 6. Ecologia vitei de vie
- Capitolul 7. Producerea materialului saditor viticol
- Capitolul 8. Infiintarea plantatiilor de vii roditoare
- Sisteme de cultură a viţei de vie
- Tipuri de plantaţii pomicole
- Alegerea terenului pentru înfiinţarea plantaţiilor viticole
- Proiectarea şi executarea lucrărilor hidroameliorative
- Organizarea terenului
- Amenajarea terenului
- Pregătirea terenului în vederea plantării
- Alegerea şi amplasarea portaltoilor şi a soiurilor de viţă roditoare
- Alegerea portaltoilor
- Alegea şi amplasarea soiurilor roditoare
- Stabilirea distanţelor de plantare
- Plantarea viţei de vie
- Capitolul 9. Lucrari agrofitotehnice aplicate in plantatiile tinere de vita roditoare
- Lucrările de întreţinere din anul I de la plantare
- Lucrările de întreţinere din anul al II-lea
- Lucrările de întreţinere din anul al III+lea de la plantare
- Folosirea culturilor intercalate de legume în plantaţiile tinere de vii
- Capitolul 10. Agrotehnica aplicata in plantatiile de vita-de-vie intrate pe rod
- Tăierea viţei de vie
- Scopul tăierilor în uscat
- Principiile teoretice care stau la baza tăierilor
- Sistemele de tăiere, formele de conducere şi tipurile de tăiere practicate în viticultură
- Clasificarea tăierilor în uscat
- Tăierea de formare
- Stabilirea încărcăturii de ochi lăsate la tăiere
- Tăierea de rodire
- Tăierea mecanizată a viţei de vie
- Tăierea de regenerare
- Tăierea hibrizilor direct producători şi a soiurilor *rezistente*
- Tăierile aplicate în plantaţiile afectate de accidente climatice
- Tăieri tradiţionale practicate în podgoriile României
- Forme artistice de cultură a viţei de vie
- Reguli de care se ţine seama la tăiere
- Unelte folosite la tăiere
- Scoaterea lemnului căzut la tăiere
- Copcitul
- Dirijarea coardelor de rod, palisarea tulpinilor şi a cordoanelor
- Lucrări şi operaţii în verde
- Lucrările solului în vii
- Folosirea erbicidelor în plantaţiile viticole
- Aplicarea îngrăşămintelor în plantaţiile viticole
- Sisteme de întreţinere a solului în plantaţiile viticole
- Irigarea plantaţiilor viticole
- Combaterea bolilor şi dăunătorilor la viţa de vie
- Capitolul 11. Recoltarea strugurilor
- Anexa 1. Lista soiurilor roditoare admise pentru producerea vinurilor cu denumire de origine controlată (DOC) în România
- Anexa 2. Erbicidele folosite în România
- Anexa 3. Simptomele carenţelor de nutriţie la viţa de vie
Accesul clienţilor
Cărţi noi
- 350,00 lei
- 99,99 lei
- 29,99 lei
Promoţii
- 2,97 lei4,95 lei (-40%)
- 19,99 lei22,95 lei (-12,9%)
- 25,00 lei34,95 lei (-28,47%)
Asistenţă online
![]() |
Suntem deconectați |
REVIEW-URI