Climate

Climate
ISBN: 978-973-669-970-2
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 240
Preț: 5,90  lei
Disponibilitate: in stoc

DESCRIERE

„Singura mea ocupaţie a fost să urmăresc o fericire absolută la care credeam că pot ajunge cu ajutorul femeilor; nu există ceva mai iluzoriu.“

Considerat capodopera lui André Maurois, Climate este un roman epistolar de factură psihologizantă. Aflat în căutarea Amazoanei, a Reginei, a femeii perfecte, Philippe Marcenat se îndrăgosteşte de Odile. Relaţia se va complica prin jocul intelectual al bărbatului – suspicios, gelos, analist – şi lejeritatea frivolă a femeii, care nu face nimic pentru a-i infirma bănuielile. Partea a doua a romanului aduce schimbarea vocii epistolare: cea care povesteşte este acum Isabelle. Ea manifestă seriozitatea analitică a lui Philippe în mariajul său cu Odile, iar acesta, plictisit de încrâncenarea şi de grija femeii, încearcă să evadeze, apropiindu-se până la nuanţă de vechea Odile...


Cele mai citite cărţi, de la clasici la contemporani. Colecţia Carte de Buzunar – un refugiu în lectură, oricând, oriunde, între două destinaţii, la un ceai sau în autobuz.


André Maurois, născut Emile Salomon Wilhelm Herzog (1885, Elbeuf, Seine Maritime, Franţa – 1967, Paris), romancier, autor de biografii şi eseist francez, e cunoscut în special pentru biografiile sale romanţate despre Shelley, Balzac, Proust, Frédéric Chopin sau Benjamin Franklin. În Primul Război Mondial, Maurois a activat ca ofiţer de legătură cu armata Marii Britanii.
A debutat ca romancier cu Les silences du colonel Bramble (1918), o ficţiune acidă inspirată de experienţa din timpul războiului. Biografia lui Shelley, Ariel (1923), extrem de bine primită de cititori, a fost însă criticată de specialişti pentru lipsa de rigoare academică; biografiile ulterioare au respectat standarde academice mult mai riguroase.
Considerat capodopera lui Maurois, Climate (1928) e un roman despre iubire, gelozie şi despre slăbiciunile umane. Apărut între o biografie a lui Disraeli (1927) şi una a lui Voltaire (1932), Climate îi e dedicat celei de a doua soţii a romancierului, Simone de Caillevet. Romanul a fost ecranizat, în 1962, de Stellio Lorenzi.
Maurois a ţinut frecvent prelegeri în America înainte de cel de al Doilea Război Mondial şi apoi, după ocuparea Franţei de către nazişti, s a mutat în Statele Unite. Din 1943 şi până la terminarea războiului a activat, alături de Antoine de Saint Exupéry, în cadrul forţelor Aliaţilor din Africa de Nord. A fost, în 1951, primul preşedinte al juriului de la Cannes. Din 1938 a fost membru al Academiei Franceze. Printre titlurile sale cele mai cunoscute, în afară de biografii, se numără Le cercle de famille (roman, 1932); Histoire de France (1947); Les roses de septembre (1956, roman); Mémoires (1970).

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii

Edituri

Parteneri

ATTU Consulting & Training
Succes coaching
Bucatar maniac
Bookblog

Accesul clienţilor

Cărţi noi

Promoţii

Asistenţă online

asistenta Suntem deconectați
Created in 0.059 sec
loader
Caut in catalog...
loader